Seán Binder

Seán Binder

Seán Binder werkte op het Griekse eiland Lesbos als vrijwilliger voor de organisatie Emergency Response Center International. Die organisatie probeert vluchtelingen te helpen.

Op Lesbos was het zijn taak om boten in nood te spotten en mensen op de vlucht te redden. Hij stond ’s nachts op uitkijk en waarschuwde de kustwacht als ze een boot in nood zagen. Maar op een bepaald ogenblik werd Seán Binder, samen met Sarah Mardini, beschuldigd van spionage, mensensmokkel en lidmaatschap van een criminele organisatie. Daarvoor kunnen ze 25 jaar celstraf krijgen.

Ze zaten al meer dan honderd dagen in de cel, voor ze in december 2018 vrijkwamen na betaling van een borgsom van 5.000 euro. Nu wachten ze op hun proces.

Seán Binder is zelf de zoon van een Vietnamese vluchteling. Hij zegt dat hij niet kon toezien hoe vluchtelingen verdrinken in de Middellandse Zee. Hij moest iets doen.

Hij wordt door veel mensen beschouwd als een held, maar daar is hij het niet mee eens. Daarover zegt hij: “Humanitair werk is geen misdaad, maar ook geen heldendaad. Het is gewoon normaal.”

Seán Binder

2 gedachtes over “Seán Binder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s